Afectiunile dentare ale bunicilor

 

Dintre însoțitorii pacienților noștri copii – bunicii – reprezintă mai mult de 50% ceea ce denotă un suport inegalabil pentru părinții care lucrează. Deoarece:

  • de multe ori noi i-am văzut pe bunici edentați (știrbi/ dinți lipsă) sau suferind cu stoicism și resemnare de boli parodontale premergătoare edentației
  • menținerea sănătății orale a copilului depinde de sănătatea orală a însoțitorilor/anturajului (părinți, bunici, bone, etc.)

Problemele stomatologice cu care se confruntă bunicii sunt cele legate de sănătatea gingiilor, dar și căderea dinților. Iată care sunt, mai exact, aceste probleme.

Îmbolnăvirea gingiilor este o problemă des întâlnită la adulți, afecțiunea fiind cunoscută drept gingivită. Boala se manifestă prin sângerarea și înroșirea gingiilor, fiind provocată de placa bacteriană. Lăsată netratată, se poate transforma în pardontoză, afecțiune care duce la pierderea dinților, în timp. Retragerea gingiei de pe dinți, inflamarea gingiilor, dar și prezența infecțiilor sunt câteva semne ale parodontozei. Este esențial ca afecțiunea să fie depistată la timp, pentru a putea fi ținută sub control.

Sensibilitatea dentară

Un disconfort resimțit atunci când o persoană mănânncă dulciuri, bea apă prea rece sau prea fierbinte este un semn al sensibilității dentare. Această problemă poate să afecteze unul sau mai mulți dinți. Durerea este de obicei de scurtă durată, însă intensă. Această problemă apare atunci când smalțul dinților se subțiază sau când gingia se retrage, lăsând rădăcina dintelui descoperită.

Afecțiunea se tratează în funcție de fiecare pacient în parte. Este importantă și utilizarea unei paste dedinți cu fluor, dar și folosirea apei de gură. Este, de asemenea, recomandată folosirea periuțelor de dinți cu peri moi.

Dinți lipsă

La vârsta de peste 50 de ani, adulții încep să se confrunte și cu căderea dinților, din cauza mai multor factori. Poate fi vorba despre afectarea rădăcinii dentare, despre carii lăsate netratate și despre traumatisme. Afecțiunea parodontală este o altă cauză a pierderii dinților. Pacienții pot remedia problema prin mai multe metode de tratament: punțile dentare, coroane dentare (dispozitive dentare fixe), dar și implanturi dentare.

Gura uscată

Fiecare persoană s-a confruntat, cel puțin o dată, cu uscăciunea gurii, însă când problema persistă, atunci ea trebuie tratată. În primul rând, trebuie descoperită cauza afecțiunii, care se manifestă prin arsuri la nivelul limbii, miros neplăcut al respirației, ulcerații la nivelul mucoasei bucale.

Sindromul de gură uscată poate favoriza apariția cariilor dentare, pentru că saliva este insuficientă, ceea ce creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Și infecțiile orale pot fi mai des întâlnite la persoanele care suferă de sindromul de gură uscată. Afecțiunea este mai frecvent întâlnită la femeile aflate la menopauză, dar și la fumători.

Astfel, oferim pachetul family care oferă însoțitorului copilului consiliere gratuită și tratamente de urgență/ asanare/ igienizare și sau protetice cu reduceri importante.

Stomatologia Geriatrică modernă previne îmbătrânirea precoce, acordă suport bunicilor fie ei mai tineri sau mai bătrâni. Desigur,  prin avansarea tehnologiei  medicale și a calității vieții, oamenii trăiesc mai mult în ziua de azi. Cu toate acestea, trecerea anilor poate fi asociată cu diferite patologii geriatrice (de îmbătrânire) ale corpului uman, inclusiv ale dinților și parodonțiului. Serviciile HappyDent Family de stomatologie geriatrică sunt așadar un nou standard în tratamentul stomatologic al bunicilor.

  1. Prevenirea, monitorizarea și tratarea parodontopatiei/ parodontozei
  2. Protetica/proteze pe implante
  3. Tratamente ortodontice geriatrice ca pregătire preprotetică a proteticii fixe

Traiul cu o placă dentară nu reprezintă niciodată o plăcere.
Acum putem oferi pacienţilor nostri bunici o soluţie economică, simplă şi dovedită pentru stabilizarea protezelor dentare: mini-implanturile 3M ESPE MDI.
Mini-implanturi dentare sunt destinate în special la pacienţii cu resurse financiare reduse, care doresc soluţii de tratament rapid sau al căror suport osos nu este adecvat pentru aplicarea implanturilor convenţionale.

Beneficii:
• Procedură minim-invazivă
• În mod normal realizat fără lambou şi adiţie osoasă
• Încărcare imediată în majoritatea cazurilor
• Eficienţă de cost
• Economie pentru pacienţii cu proteze dentare

Pentru orice alte detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi sau chiar să vă programaţi pentru un consult de specialitate.