CE ÎNSEAMNĂ ȘI CÂT DUREAZĂ PRIMA CONSULTAȚIE A COPILULUI?

Stimaţi părinţi, copilul dvs. se va prezenta la noi mai mult, mai puţin sau deloc pregătit pentru consultaţie. Un tratament stomatologic întreprins direct în prima şedinţă este justificat numai în urgenţă. In plus, un tratament de calitate nu poate fi efectuat fără cooperarea copilului. Dacă dv îl pregătiţi suficient pentru a începe direct cu tratamentul, noi vom fi bucuroşi să câştigăm timp. Dacă copilul dv este prea mic sau nu este pregătit pentru a accepta sau re-accepta tratamentele stomatologice, noi îl putem ajuta. Totusi, uneori rezultatele sunt evidente imediat, alteori ele se lasă aşteptate. Un copil care începe terapia la 30-36 luni poate să accepte imediat consultatia alteori poate sa fie nevoie de cca 200 minute (repartizate în cateva şedinţe) până să accepte complet şi să aibă o atitudine pozitivă pentru tratamentele stomatologice eficiente. Noi suntem specializati si deci pregatiti sa avem toata rabdarea de care este nevoie in sedintele de initiere.

La HappyDent Family ordinea acordării importanţei in sedinta de consultatie este: copilul, dintele, obturaţia. De aceea, prima consultatie poate sa dureze si 30 de minute, tinand cont ca rabdarea pentru un copil se masoara in cateva minute. Prima consultaţie nu include un tratament operativ (obturaţie, extracţie, etc) pentru că este prima ocazie a noastra de a cunoaşte copilul si a lui pe noi – fără grabă – şi de a întocmi un plan de tratament stomatologic realist. Pentru a întocmi un plan de tratament stomatologic părinţii trebuie să aleagă şi să accepte metodele de abordare a copilului: psihologice sau farmacologice (inhalosedare). Ca să le accepte în cunoştinţă de cauză părinţii au dreptul şi vor dori să fie în detaliu informaţi.

Dar copilul are nevoie de pregătire nu numai la început dar şi pe parcursul planului de tratament, ori de câte ori se impune o categorie de tratament nouă: prima injecţie, prima extracţie, prima amprentă, primul aparat ortodontic, etc.

Scopul HappyDent Family nu se limitează aşadar doar la terapia dintelui. Noi vrem să îl ajutăm pe copil să devină şi să rămână un pacient adult echilibrat fără frică şi anxietate dentară. Toate aceste demersuri necesită răbdare, timp, tact, echipă, metodă, profesionalism.

 

 

Comments are closed.