Cei mai sanatosi oameni din lume: mediteranienii si norvegienii! Dar Romania?

Cei mai sanatosi oameni din lume sunt cei din bazinul Mediteranei si asta pentru ca dieta bazata pe cruditati, peste gras, iaurt, miez de nuca/ alune si ulei de masline  ii ajuta sa traiasca sanatos. Si norvegienii insa au fost catalogati drept model pentru cei mai sanatosi oameni din lume intr-un raport recent realizat de UNESCO. Cat despre sanatatea dentara si preventia cariei dentare… stiati ca in Norvegia dulciurile de orice fel sunt interzise in scoli iar orice meniu de petrecere/aniversare pentru copii desfasurate in Scoala trebuie sa treaca de filtrul critic al Consiliului Profesoral?

Pana sa identificam in care clasamente de sanatate copiii romani ocupa locuri codase, stim cu totii ca in gradinite sau in Scoli primeaza gustarile dulci-calorice si ca urmare, boli ca obezitatea infantila sau caria dintilor temporari (numita generic caria de biberon) sunt deja o provocare pentru sistemul medical romanesc.

Daca doriti sa aflati cum puteti preveni obezitatea/ caria dintilor temporari, specialistii HappydentClinicJunior &Family din Cluj Napoca va pot consilia!

Daca doriti sa va aliati in noua actiune de interzicere a  dulciurilor in Scoli sau la petrecerile de copii, ne-am bucura sa va stim aproape!

Comments are closed.