Poate fi oprită caria din evoluție?

 În era Stomatologiei minim invazive, fără durere sau frică, se promovează metoda opririi din evoluție  a cariilor mici sau incipiente! Așa că ne punem o întrebare firească, la care vom încerca să dăm un răspuns cât mai detaliat: poate fi oprită caria din evoluție? Prin metoda minim sau non invazivă, înseamnă că dentistul nu are nevoie nici de anestezie locală și nici de freza rotativă, ci doar de chimie și … puțină magie! Minunată strategie pentru copii dar si pentru adolescenți sau pentru oameni mai mari, metoda a fost oficial recunoscută, încurajată si promovată de către EAPD in 2016  la Congresul EAPD de la Brussels.

Totuși, ca orice trent nou, metoda nu este încă bine înțeleasă de către pacienți. Având în vedere că de mai bine de 100 de ani cariile se obturează cu materiale – ce-i drept, mai mult sau mai puțin controversate: amalgam de argint, composite și așa mai departe – pacienții sunt deseori reticenți atunci când sunt întâmpinați cu metode noi de îngrijire a cariilor, mai cu seamă dacă acestea nu sunt promovate suficient la nivel național.

În comparație cu metoda clasică, avantajele metodei minim invazive nu sunt deloc de neglijat. Printre acestea se pot număra simplitatea procesului, rapiditatea lui, un prognostic de lungă durată a intervenției și bineînțeles … costuri reduse comparativ cu metodele clasice!

Happydent Clinic Junior&Family propune întotdeauna pacientului,  în cadrul consimțământului informat,  mai multe variante de tratament, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor. Ceea ce ne bucură pe noi extrem de mult, este faptul că surprinzător de mulți pacienți sunt încantați să accepte metodele noastre non/minim invazive!

Vă așteptăm pe fiecare dintre voi la Happydent Clinic Junior&Family să experimentați cele mai noi și mai apreciate tratamente dentare!

Comments are closed.