SCRISOARE MEDICALĂ CĂTRE PĂRINŢII MICULUI PACIENT

Stimați părinți,
La prima consultație și apoi pe parcurs, unul dintre principalele noastre obiective este acela de a face din copilul dumneavoastră un pacient educat, capabil să accepte, să tolereze și mai târziu să pretindă și să solicite tratamentele dentare de calitate de care are nevoie. Această atitudine se dezvoltă mai întâi acasă înainte de prima vizită. De aceea vă recomandăm câteva sugestii pentru a vă ajuta la pregătirea lui (a copilului):

  1. Vizitele la dentist fac parte din dezvoltarea copilului. Trebuie evitată oferirea de  recompense. Nu îi sugerați copilului că ….nu trebuie să-i fie frică de nimic. Astfel îi veți induce frica.
  2. Evitaţi să vorbiţi despre vizită cu emfază. De altfel, este preferabil să informaţi copilul chiar în ziua întâlnirii.
  3. Dacă copilul dumneavoastră cere informaţii în plus, i-aţi putea explica că dentistul se va uita la dinţii lui pentru a se asigura că sunt sănătoşi şi că îi va raspunde la toate întrebările.
  4. Aveţi grijă ca în ziua întâlnirii cu dentistul copilul dumneavoastră să fie într-o condiţie fizică bună.
  5. În rubrica Contact/Prima vizita sau cel târziu la prima vizită, vă vom cere să completaţi niște chestionare privind datele personale și/sau antecedentele medicale ale copilului dumneavoastră. În cazul variantei de programare online, noi vă vom recontacta pentru confirmarea programării în max 24 ore.
  6. De asemenea, ar fi de dorit să veniţi 5-10 min mai devreme faţă de ora programării. Noi vom profita în mod egal de această ocazie pentru a familiariza copilul cu cabinetul dentar și echipa. El va descoperi că și alți mulți copii ne sunt pacienți, va descoperi fotoliul dentar şi principalele instrumente.

Dacă dvs doriţi, puteţi să însoţiţi copilul în sala de tratamente (unul dintre părinți), mai ales dacă nu are încă vârsta de cinci ani. Prezenţa dumneavoastră poate să-l liniştească şi să-i ofere siguranţă. Puteţi să faceţi lucrul acesta şi în câteva din vizitele următoare, chiar dacă prezenţa dumneavoastră nu este indispensabilă. Apoi, copilul va trebui mai devreme sau mai târziu să poată stabili o relaţie independentă cu dentistul său.

Dacă copilul dumneavoastră doreşte să aducă în cabinet o jucărie, o păpuşă sau altceva, lăsaţi-l să o facă după placul lui, deoarece acest obiect poate constitui pentru el un element de securitate.

Este foarte probabil ca noi să realizăm la început – după consultație completă și evaluare – o procedură profilactică, cum ar fi un periaj profesional şi o fluorizare. După aceea vom putea discuta despre sănătatea orală a copilului dumneavoastră şi vom alcătui un plan de tratament, potrivit cazului. Nu ezitaţi deci să puneţi toate întrebarile care vă preocupă, deoarece este important ca dumneavoastră să fiţi foarte clar informaţi înainte de orice tratament.

Practica noastră dentară se bazează pe prevenţie, care se referă atât la prevenția cariei dentare, cât şi la prevenția fricii de dentist. Dacă îl consultăm pe copilul dumneavoastră la o vârstă cât mai mică, vom putea să intervenim precoce, să vă oferim sfaturi despre igiena orală şi sfaturi despre nutriţie, care vor ajuta la prevenirea sau oprirea din evoluție a cariilor şi infecţiilor. De asemenea, vom avea avantajul de a preveni şi trata problemele ortodontice. În cazul contractării unui tip de abonament aveţi dreptul, dar şi obligaţia de a vă prezenta la control după cum veţi fi informat de medicul care vă ia în evidenţă.

Cu multă grijă pentru sănătatea dentară a copiilor tăi,
Echipa HappyDent Clinic Junior & Family