Sanatatea dentara – in grija noastra sau a dentistului?

De foarte multe ori, atunci cand ne doare o masea sau observam o carie, primul lucru la care ne gandim este medicul dentist. Foarte putini se gandesc la el si atunci cand nu ii doare nimic si totul pare in regula. Trebuie sa invatam totusi, ca preventia este regula de aur pentru sanatatea noastra dentara. Un control periodic ne poate tine la distanta de foarte multe afectiuni si vizite la medicul dentist.

In zilele noastre, a solicita medicului dentist tratamente de reparatie a dintilor sunt la ordinea zilei – o obisnuinta. Dar a lasa in grija medicului dentist toata responsabilitatea asupra sanatatii noastre dentare nu ne va asigura niciodata o sanatate optima. Alimentatia noastra de zi cu zi poate preveni si chiar repara cariile incipiente sau alte afectiuni dentare. Exista multe substante aflate in preparatele noastre preferate care pot dauna, dar si o multime de altele care sunt foarte benefice.

Stiati ca Vitaminele liposolubile  A si D au un valoros potential protector anticariogen si de remineralizare a dintilor? Cel mai practic mod de a beneficia de amandoua este uleiul de cod. O lingura de ulei de cod contine Vitamina A si D mai mult decat  1 litru de lapte sau decat 450g unt ori 9 oua.

Mancati sanatos si veti avea nevoie de serviciile dentistului din ce in ce mai rar! Pentru mai multe sfaturi, contactati cu drag echipa Happydent Junior&Family!

Comments are closed.