Tehnici noi de anestezie locala

Anestezia locala (A.L ) este una din marile provocari ale practicii Stomatologiei Pediatrice. Nu doar acceptarea ei este o dificultate dar odata acceptata, explicata, clasica metoda de injectare intraorala cu seringa cu piston de inalta presiune ca in injectia intramusculara este considerata azi un abuz in Stomatologia Pediatrica. Copiii, mai inteligenti decat noi adultii au intrebat pe buna dreptate: de ce pentru un singur dinte trebuie sa amorteasca tot obrazul? De ce mi-am muscat buza?De ce- ca sa nu doara tratamentul- trebuie mai intai sa doara-injectia? De ce totusi doare totusi dintele dupa anestezie locala?

Intr-adevar,  de 160 ani încoace– de când s-a inventat şi pe parcurs îmbunătăţit seringa clasica hipodermică (Lafarque- 1836, Jayne-1841, Wood-1843, Pravaz-1853)- anestezia locală nu a fost revoluţionată niciodată pana acum şi asta graţie tehnologiei  A.L  controlată electronic Wand/STA, Milestone Scientific USA si/ sau  Sleeper One, Quick Sleeper marca Dental Hi Tec/ Cholet/ France.

Aceste echipamente injecteaza substanta anestezica atraumatic cu presiune joasa si instalare imediata de inalta eficienta controlata electronic. In plus, conceptul STA (Single Tooth anesthesia) a schimbat radical tehnica de A.L prin faptul ca se poate anestezia stric doar unul sau doi dinti cauzali/ fara disconfortul anestezierii partilor moi, avantaj incontestabil la pacientul copil!

Echipa HappyDent Family este antrenata sa foloseasca aceste echipamente electronice de injectare in beneficiul copiilor/adolescentilor nostri dar si al nostru al adultilor!